sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Korukoplan haaste, nappipeliä

Korukoplan tämänkertaisen haasteen aiheenaovat napit. Osallistujat arvottiin pareiksi, ja he lähettivät toisilleen vähintään viisi nappia. Näistä ainakin kahta piti käyttää korussa, muut osat sai valita vapaasti. Minä sain pariltani Eilalta tällaisia nappeja. Kiitos Eila!


Näissä oli paljon mahdollisuuksia, ja minulla oli vaikeuksia valita mitä nappeja käyttäisin. Lopulta päädyin seuraavanlaiseen ratkaisuun.


Hopeanvärinen nappi oli juuri sopiva vaaleanpunaisen napin koloon, ja siitä lähti idea tähän. Vaaleanpunaisen napin väri toi selvasti mieleeni balettitanssijoiden  kovakärkiset tossut, joten korusta oli tarkoitus tulla balleriinamaisen herkkä.


Nappien lisäksi tähän on käytetty hopeoitua lankaa, hennon vaaleanpunaisia makeanvedenhelminugetteja sekä AB-pintaisia kirkkaita siemenhelmiä.Ja kun aiemmin sanoin, että minulla oli vaikeuksia päättää, mitä nappeja käyttäisin, niin en sitten lopultakaan osannut päättää. En tiedä mitä säännöt sanovat tästä, mutta tein vielä toisenkin korun.


Tässä on käytetty neljää Eilan lähettämää nappia, raidallinen on omista varastoista. Ympyrät on leikattu ohuesta huopakankaasta. Sen jälkeen niitä on vähän huovutettu lämpimässä vedessä. Lisänä 14 mm:n puuhelmiä. Ympyröiden taakse on ommeltu metallirenkaat, joiden läpi vahanauha kulkee.


Korun idea lähti noista kukkanapeista. Tämä on vähän talvinen, mutta ajattelin, että tämä sopisi käytettäväksi korkeakauluksisen paidan kanssa.

Haaste oli mukava ja haastava, Kiitos Magsille järjestämisestä!

Linkit muiden osallistujien blogeihin löytyvät täältä.

18 kommenttia:

 1. Säännöt hyväksyy AINA monta korua :-D
  Iloinen ja hauska tuo jälkimmäinen, mutta ihastuttavan tasapainoinen ja utuisen herkkä tuo vaaleanpunainen unelma!

  VastaaPoista
 2. Ihastuttavan herkkä ja todella kaunis tuo eka vaaleanpunainen unelma! Ja toinen on luova ja kivan näköinen:)

  VastaaPoista
 3. Huopajutska on sitten niin hauska!

  VastaaPoista
 4. Tykkään kovasti tuosta ensimmäisestä korusta! Hyvin tasapainoinen, vaikkakaan ei symmetrinen koru. Epäsymmetriaa on minun mielestäni vaikea toteuttaa niin, että se oikeasti toimii. - Tässä se toimii ja muutenkin ihan "nappi" suoritus :)

  VastaaPoista
 5. Tyylikästä ja veikeää :) hienoa.

  Oletko muuten harkinnut, että voisit poistaa tuon sanavahvistuksen? Se hankaloittaa kommentointia.

  VastaaPoista
 6. Ensimmäinen koru on harmoninen ja elegantti, niin kuin ballerinalle sopiikin, Jälkimmäinen on iloinen ja leikittelevä väreissä ja materiaalissa, mutta mustavalkoisuus tasapainottaa korua. Tätä voisi käyttää niin lastentarhan täti kuin vaikka kansanedustaja. Ihastuttavasti olet käyttänyt nappeja korusi materiaalina!

  VastaaPoista
 7. Ensimmäinen kaunis, hyvin onnistunut.

  VastaaPoista
 8. Ensimmäinen on viehättävä herkkis!
  Hauska idea yhdistää napit huopaan. Mielenkintoista katsella kahta ihan erilaista ideaa!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille ihanista kommenteistanne!
  Ja kiitos vielä Tanjalle huomiosta. En näköjään ole tutustunut bloggerin asetuksiin riittävän tarkasti, kun en edes tajunnut että sanavahvistus oli oletuksena päällä.

  VastaaPoista
 10. Onpa ihanat niin vastakkaiset korut. Tuo toinen on kyllä karkki! NAM! Ja utuisen söpö tuo ensimmäinen.

  VastaaPoista
 11. Herkkä ja hauska, nuo sanat tosiaankin tulivat kuvista ensimmäiseksi mieleen.

  Balleriina koru on hempeän herkkä ja huopakangaskoru on hauska.

  Onnistuneita koruja molemman! =o)

  VastaaPoista
 12. ihanan kevyt ballerina-koru piruetteineen :) ja huopakoru on iloinen ja hauska, syksyllä poolon seurana tuo mukavasti valoa pimeisiin iltoihin :))

  VastaaPoista
 13. Hempeä ja kesäinen tuo ensimmäinen:)

  VastaaPoista
 14. Kiitos myös teille Sorsaska, Helmiäinen, outiriina ja IhanHelmee kauniista sanoistanne :)

  VastaaPoista
 15. Kaikki napit aivan ihania. Täytyy minunkin kokeilla tätä taivuttamista. Kuulemma helppoa kun mikä. Ihanat hempeä värinen ja nuo huopakukat on loistava idea. T:) Koralli

  VastaaPoista
 16. Kiitos Koralli! Napit eivät tähän asti ole oikein olleet minun juttuni, ja haaste tuotti päänvaivaa. Nähtyäni teidän muiden osallistujien hienoja koruja ja ihania ideoita, sain lisää inspiraatiota tähän napeilla pelaamiseen. Nämä eivät varmasti jää viimeisiksi nappikoruikseni.

  VastaaPoista
 17. Jeskamandeera mitä luovuutta. :)

  VastaaPoista