tiistai 24. heinäkuuta 2012

Ristillistä

Risti, muotona ja symbolina, on aina jotenkin viehättänyt minua. Juuri nyt, kun tuttavapiirin lapsia on useampia viettänyt rippijuhliaan, ja oma nuorimmainenkin on syksyllä ilmoittautumassa rippikouluun, risti tuntuu myös hyvin ajankohtaiselta. Näitä koruja en kuitenkaan ole ajatellut varsinaisiksi rippiristeiksi, vaan enemmänkin muistoiksi rippileiristä tai -koulusta.


Tässä on käytetty peacock-värisiä makeanvedenhelmiä, välissä muutama vuorikristlli, hematiitinvärinen lasihelmi ja hopeoitu pikkuhelmi. Risti on hematiittia.Toisen korun yritin tehdä sellaiseksi, joka sopisi pojallekin.


Mustat ja siniset helmet ovat akaattia, harmaat labradoriittia ja risti taas hematiittia. Oma poikani ei kuitenkaan tämän sopivuudesta täysin vakuuttunut. Pitäisi varmaan tehdä ketju- tai nahkanauhaversio. Risti ei kuvissa tule esiin oikein edukseen, todellisuudessa se on minusta kauniimpi. Yksinkertainen, tyylipuhdas ja kauniin värinen. Näitä on vielä muutama jäljellä, joten muitakin versioita on ehkä vielä tulossa.

Tervetuloa lukijaksi JohannaL :)

Laitan poikkeuksellisesti tähän loppuun vielä kuvan päivänsankaristamme.


Weeti 9-v. herkuttelee mustikoilla.

2 kommenttia:

  1. Kivoja ristikoruja! Samaan olen törmännyt omien nuorien kanssa; nahkaa ja ketjua sen olla pitää :)
    Onnellisen näköinen päivänsankari!

    VastaaPoista
  2. Oma tytär sai myös muistoksi ristikorun, tein sen puuhelmistä ja vahattuun nyöriin tai nahkaan ,en enää muista.

    VastaaPoista