sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Astrologiakoru: Kauris

Sain joululahjaksi toivomani Roy Gillettin Astrologia kirjan. Kirjassa on upeita kuvia, ja niitä katsellessa tuli mieleen ajatus yrittää tehdä jokaiselle horoskooppimerkille oma luonteenomainen korunsa. Saattaa olla, että tavoite on liiankin kunnianhimoinen, mutta ensimmäinen kahdestatoista on nyt valmis. Vuosi alkaa kauriin merkissä, joten ensimmäisenä on siis Kauris-koru.

Tässä inspiraation lähteenä ollut kuva ja muutamia kauriin avainsanoja


Konservatiivisuus, maanläheisyys, päättäväisyys, sisukkuus, käytännöllisyys, pitkäjänteisyys, vastuuntuntoisuus, organisointikyky, varovaisuus
Värit: musta, harmaa, tummanruskea, tummanvihreä
Metalli: lyijy
Kivet: onyksi, gagaatti, jaspis

Värit ja kivet vaihtelevat lähteestä riippuen, joten jollakin voi olla näistä erilainen käsitys. Tämä koru ei pyrikään olemaan mikään täysin oikeaoppinen vaan perustuu ihan omaan mielikuvaan.


Perinteinen lyhyt kaulakoru maanläheisissä väreissä.


Materiaaleina lumihiutaleobsidiaani, mustat keramiikkahelmet, kimmeltäväpintaiset metallihelmet ja tummanharmaat hohtelevat pienet lasihelmet.


Tähän loppuun vielä lainaus Astrologia-kirjasta
Kauris pähkinänkuoressa
Kauris antaa itsestään kohteliaan ja hillityn vaikutelman, mutta hänestä välittyy myös mutkattomuutta, minkä ansiosta kauriin seurassa on miellyttävä olla. Saturnuksen hallitsemana ja Marsin ollessa alennuksessa tässä merkissä kauriit voivat kuitenkin olla orjapiiskureita, jotka odottavat kaikilta, varsinkin itseltään, tehtävien täydellistä suorittamista. Kauriit ovat symbolinsa vuohen kaltaisia, heitä on vaikea manipuloida tai johtaa harhaan. Kauriit ajattelevat omapäisesti, ja heillä on päättäväinen ja yksilöllinen luonne. Käytännöllisinä ja itsevarmoina he eivät aina osaa tehdä kompromisseja, ja ovat kärsimättömiä, eivätkä aina ymmärrä toisten heikkouksia ja epäonnistumisia. Kauriit eivät siedä selittelyjä eivätkä tyydy toiseksi parhaaseen. Vaikka kauriit näyttävät olevan ajoittain sisäänpäinkääntyneitä, vaativia ja etäisiä, heidän parhaat puolensa tulevat esiin, kun tarvitaan luotettavaa ja turvallista olkapäätä.


4 kommenttia:

 1. Omaa näkemystähän se pitää ollakin koruissa - kauniin hillitty väriyhdistelmä ja mielenkiintoinen postaus - kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kommentista :) Omaa näkemystä joo, mutta joihinkin "tosiasioihin" sen minusta pitää kuitenkin perustua. Toki on niitäkin, jotka eivät käyttäisi sanaa "tosiasia" astrologian yhteydessä ollenkaan...

   Poista
 2. Vaikka tuo pähkinänkuori ei ihan kuvaa niitä kauriita joita on lähipiirissä, koru on kuitenkin erittäin kaunis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun toinen poika on myös kauris, enkä minäkään ihan yks yhteen sitä allekirjoittaisi. On siinä kuitenkin paljon osuvaakin, niinkuin tuo omapäisyys ja päättäväisyys esimerkiksi. Ja aurinkomerkki kertoo kuitenkin vain yhden puolen luonteesta. Nousumerkki ja muut planeetat ym. vaikuttavat kaikki omalta osaltaan.

   Poista