sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Korukoplan haaste: Vanhasta uutta

Vuoden ensimmäisen Korukoplahaasteen aiheena on Vanhasta uutta. Tarkoituksena on valita joku aiemmin tehty koru ja uudistaa se. Vanhan korun materiaaleista on uuteen versioon käytettävä ainakin puolet. Tarkempia tietoja Korukoplan sivulta.

Tällä kertaa haasteen aihe oli itselleni erittäin ajankohtainen, tuli aivan kuin tilauksesta.Aikomuksenani on jo kauan ollut muokata uudelleen tätä kesällä kiireessä tekemääni korua, en vaan ollut saanut toimeksi.


Ihastuin Helmipuodissa aikanaan tähän helmiäsestä tehtyyn kukkaan ja halusin siitä korun vielä samana iltana oleville syntymäpäiville. Aikaa tekemiselle oli vain tunti, joten korusta tuli hyvin yksinkertainen. Materiaalit sinänsä ovat minusta edelleen ihan ok. Kukka on kaunis, eikä makeanvedenhelmissäkään ole moittimista. Korusta tuli kuitenkin tarkoitukseensa hiukan liian pitkä, ja se on ilmeeltään aika tylsä ja mitäänsanomaton. Hyvä puoli oli, että se oli helppo purkaa...


 Uudistetusta versiosta yritin saada moni-ilmeisemmän ja vähän rennomman oloisen. Erinäisten kokoamis-sovitus-purku kierrosten jälkeen päädyin lopulta tähän Kukka on edelleen pääosassa, muttei enää niin hallitsevasti.
 

Makeanvedenhelmistä on mukana noin puolet, samoin siemenhelmistä. Uutta ovat antiikkimessinkilankaan linkitetyt simpukankuoriputket, messinginväriset pyöreät lasihelmet, joiden pinta hohtelee samoissa väreissä kuin kukan ruskeat osat, sekä messinkiketju. Myös lukko on uusi. Aivan varmuudella en uskalla sanoa täyttyvätkö haasteen ehdot sataprosenttisesti, mutta lähellä ainakin ollaan.

Kiitokset taas Magsille tästä kivasta ja inspiroivasta haasteesta!
Linkit muiden osallistujien blogeihin löytyvät Korukoplan sivuilta. Kannattaa käydä katsasatamassa, jos vielä et ole käynyt.17 kommenttia:

 1. Upea uudistus! :) Todella kaunis.

  VastaaPoista
 2. Ihanasti tuunattu; nyt koru on modernimpi ja nuorekkaampi!
  Nuo linkitetyt helmiäisputket on niin kivat; joulutonttuhan toi mullekin niitä :-))

  VastaaPoista
 3. Hieno muutos! Toispuoleisuus on aina kiehtovaa ja sekin että toinen puoli on tumma!

  VastaaPoista
 4. Paljon parempi nyt! Käyttökelpoinen kaunis uudiskoru,jotain vintage-henkeä näin myös:)

  VastaaPoista
 5. Uusi on todella ihana! Kukka on ihan erinäköinen uudessa ympäristössä ja sopusoinnussa helmien kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Minä, joka en muuta osaakaan kuin simppeliä, en olisi ikinä osannut tuunata jo alun pitäen kaunista korua näin. Korusta tuli todellakin nuorekas, mielenkiintoinen ja moni-ilmeinen. Oikein ihana!

  VastaaPoista
 7. Tämä on niin ihana! Tykkään kyllä hirmuisesti tuosta alkuperäisestäkin, mutta myös tuunatusta. Vähemmän ON enemmän :)

  VastaaPoista
 8. Korun ilme muuttui kyllä aivan täysin, positiiviseen suuntaan tietty! :) Monesti minullakin tulee hätäisesti tehtyä koruja ja yhden kääytön jälkeen ne sitten päätyvät purettaviksi. :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis koru, todella hienosti uudistettu :)

  VastaaPoista
 10. uijuijui... alkuperäinen koru on kaunis, mutta tuunattu on upea. ruskea väri tuo koruun lämpöä, kun alkuperäinen on selvästi viileämpi. ja tuo toispuoleisuus... jotkut vain hallitsevat sen ihan täydellisesti, ja me muut saamme tyytyä symmetriaan... hieno, onnistunut tuunaus. niin, ja komppaan eilaan tuossa vintage-hengessä ;)

  VastaaPoista
 11. hyvä sommitelma. Alkuperäisessähän ei oikeastaan ollut sommitelmaa, niin itsestäänselvä se oli. Eli kyllä kannatti!

  VastaaPoista
 12. Onnistunut muutos :) Ketjulla sai kivasti lisää ulottuvuutta koruun <3

  VastaaPoista
 13. Lämmin kiitos kaikille teille kommenteistanne <3

  VastaaPoista
 14. Alkuperäinen koru oli todella kaunis, mutta uudessa on ihan toisenlainen ilme. Epäsymmetrisyys sopii tähän koruun. Hauskaa, miten erilaiselta noinkin suuren koruelementin saa näyttämään muita osia vaihtaen. (:

  VastaaPoista
 15. Ihana tuo kukka. Ja upeasti toteutettu tuunaus :)

  VastaaPoista
 16. Täällä uusi lukija, aivan ihana tuunaus, todella hyvin yhteen sointuvat värit.

  VastaaPoista