lauantai 21. syyskuuta 2013

Haaste(et)

Sain Mamma A:lta tällaisen haasteen. Samantapaisen haasteen sain aiemmin myös Kirsemalta. Lyönpä nyt kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ja vastaan molempiin samalla kertaa.

Haasteen säännöt ovat seuraavanlaiset:
1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päivästäsi. Liitä mukaan myös kuva.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta.
3. Voit muuttaa haasteen sisältöä mieleiseksesi.
4. Keksi haluamasi määrä kysymyksiä.
5. Haasta haluamasi määrä blogeja mukaan.

Tämä päivä on melkein tähän asti kulunut migreenin kourissa, joten siitä ei sen enempää. Kerronpa sen sijaan pari asiaa itsestäni: Helmihulluuden lisäksi kärsin myös kenkähulluudesta. Tai no, enhän minä varsinaisesti siitä kärsi, ainoastaan pankkitilini kärsii. Tässä kuva viimeisimmästä hankkimastani kenkäparista.
Toinen asia jonka haluan kertoa, ja josta voin osaltaan kiittää elämäntapamuutoksistaan kirjoittavia Korukopan Eijaa ja Katmania, on, että aloitin tänä syksynä taas kuntonyrkkeilyn vuosien tauon jälkeen.
Siinä on laji, jota voin suositella kaikille koruilijoille. Niska-hartiajumit saavat tehokkasti kyytiä.

Sitten Mamma A:n kysymyksiin
1.Lempivuodenaikasi ja siihen liittyvä paras muisto?
   Lempivuodenaikani on ehdottomasti syksy. Paras muisto onkin sitten jo hankalampi... Vastaan vaikka että ensimmäisen oman asunnon ostaminen syyskuussa 1986.

2. Pahin korvamato ikinä?
    Ei nyt välttämättä ihan pahin ikinä, mutta viime aikoina on pahasti soinut päässä Cheekin Timantit on ikuisia.

3. Milloin pelkäät?
    Vaikeita kysymyksiä Mamma A:lla. Monenlaisista asioista olen huolissani, mutta varsinaisesti pelkään? Ainakin silloin kun pimeänä kesäyönä kova ukkonen jää pyörimään ihan kohdalle. Meillä on kerran ollut kotona tulipalo, joten pelkään että salamanisku sytyttää talon palamaan.

4. Lempituoksusi luonnossa syksyisin?
    Syksyinen metsä kaikkinensa.

5. Lapsuusajan muisettavin vaatteesi?
    Äidin ompelema keltainen juhlamekko, jonka juhlapaikan navetanvintillä leikkiessäni sotkin traktorinrasvaan. Mekko meni kerrasta piloille, ja sain aikamoiset torumiset.

6. Minkä kodinkoneen kanssa et tule toimeen?
    Lasketaanko ruohonleikkuri kodinkoneeksi? "Sisäkoneiden" kanssa tulen kyllä ihan hyvin toimeen.

Seuraavaksi Kirseman kysymyksiin. Niitä olikin vähän enemmän. Käytän kuitenkin hyväkseni sääntöjen kakkoskohtaa ja karsin kysymyksistä osan pois. Kuva liittyy ensimmäiseen kysymykseen, siinä on loppusyksyinen näkymä keittiöni ikkunasta.

1. Millainen asuinympäristö on sydäntäsi lähellä? Entä millainen asuinympäristösi on oikeasti?
    Asuisin mielelläni rauhallisessa ympäristössä meren rannalla lähellä metsää ja kaupungin keskustaa. Nykyinen asuinympäristöni vastaa toiveitani aika pitkälle, ainoastaan meri puuttuu.

2. Valitse joku seuraavista kodeista ja kerro syy valintaasi: Vanha koulu joen äärellä, moderni paritalo kaupungissa, tasakattoinen talo pikkukaupungissa, 70-luvun kerrostalokaksio kaupungissa, vanha kauppa rintamamiestalossa vai mansardikattoinen huvila meren rannalla?
   Tämä on helppo. Olen lapsesta asti haaveillut mansardikattoisesta talosta meren rannalla. Kävimme  joskus lapsuudessani vierailulla sellaisessa vanhempieni tuttavien luona Paraisilla, ja jo tuolloin toivoin voivani joskus asua  samanlaisessa. Ehkä sitten eläkepäivinä...

3. Ostatko sisustustavarasi kaupasta vai käytettynä kirpputoreilta? Mikä on paras ostoksesi , viimeisen kuukauden ajalta?
   Olen jo päässyt siihen vaiheeseen, jossa tavaraa on kertynyt liikaakin käytettävissä olevaan tilaan nähden. Siksi pyrinkin ennemmin hankkiutumaan siitä eroon kuin hankkimaan mitään lisää. Minulla on kuitenkin heikkoutena erään suomalaisen P:llä alkavan yrityksen sisustustuotteet, ja sieltä ovat myös viimeisimmät hankintani, mustikansininen kaitaliina keittiön pöydälle ja samanvärinen kynttilälyhty, monien entisten lyhtyjen lisäksi.

4. Jos saisit lottovoiton, mitä tekisit sillä ensimmäiseksi?
    Varmaan hankkisin sen huvilan meren rannalta. Sitten lähtisin viettämään sapattivuotta Kiinaan, jossa tutustuisin tarkemmin perinteisiin kiinalaisiin terveydenhoitomenetelmiin.

5. Jos perheessäsi on lapsia, millainen olisi heidän mielestään unelmien koti?
    Kirsemalla oli tähän jo täydellinen vastaus, joten lainaan sitä: täysihoitola.

6. Jos juuri nyt saisit/pitäisi päättää mikä sinusta tulisi isona, niin mikä sinusta tulisi ja miksi?
    Minusta voisi tulla joku ravitsemusterapeutti tai vastaava. Ravintoasiat ovat aina kiinnostaneet minua, ja tykkään mielelläni neuvoa muita ;)

Tässä olivat nyt nämä minun vastaukseni. Tällä kertaa en kuitenkaan jatka  haastetta edelleen, kun tämä on jo kiertänyt aika monessa seuraamassani blogissa. Halutessaan haasteen voi kyllä napata, ja valita ylläolevista kysymyksistä mieleisensä.
8 kommenttia:

 1. Kivoja kysymyksiä ja mukavia vastauksia:)

  VastaaPoista
 2. Oih, mahtavaa! Siis tuo treenien aloitus! Mahtava laji vastapainoksi helmien väännölle. Ja tiedätkö, nyt tämä sai taas aikaan täällä päässä jotain..
  Upeaa sunnuntaita ihanissa kengissäsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija! Tuo Kuntonyrkkeily on todellakin hyvää vastapainoa kaikelle näpertelylle, ja tehokas ja monipuolinen laji muutenkin.
   Upeaa sunnuntaita myös sinulle!

   Poista
 3. Katseeni jumiutui ekaan kuvaan, mistä olet nuo buutsit hankkinut? T. Toinen kenkähullu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on hankittu viimeisimmällä Turun reissullani Kop-kolmiossa olevasta liikkeestä, olisiko nimeltään Nilson Shoes. Sen merkkisiä kenkiä siellä ainakin myydään. Mutta kyllä mä täällä paikallisessa Kookengässäkin olen samantapaisia nähnyt.

   Poista
 4. Ihan mahtavaa, että olet löytänyt takaisin rakkaaseen lajiin :) Tsemppiä! Tuo auttaisi varmaan minuakin, toimistotyötä ja koruja tekevää :) Ja mageet bootsit, minulla rajoittaa onneksi kenkien ostoa luhytleveäkorkeajalkapöytä-yhdistelmä, mutta sehän taas ei laukkuihin vaikuta :) t. laukkuhullu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan inspiraatiosta myös sinulle! Ja varmasti olisi hyvä laji sinullekin, rentouttaa jännittyneet hartiat kyllä tehokkaasti. Ja auttaa purkamaan paineita myös päänupista, jos sellaisia olisi sattunut kertymään ;)

   Poista